Στη φυλακή γνωστός διευθυντής εφημερίδας

Στη φυλακή γνωστός διευθυντής εφημερίδας

Στις φυλακές του Μιλάνου οδηγήθηκε σήμερα ο διευθυντής της εφημερίδας «Ιl Giornale», η οποία ανήκει στον όμιλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Αλεσσάντρο Σαλλούστι είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 14 μηνών, για δυσφήμιση δια του Τύπου, του δικαστικού του Τορίνο, Τζουζέππε Κοτσιλόβο, όταν ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Λίμπερο».

Τότε ο Σαλλούστι είχε επικαλεσθεί την ανάγκη επιβολής θανατικής ποινής, αν και εφόσον υπήρχε στην Ιταλία, για τον δικαστικό Κοτσιλόβο, επειδή με απόφασή του είχε επιτραπεί σε 13χρονη να προχωρήσει σε άμβλωση. Στη συνέχεια, η έφηβη φέρεται να χρειάσθηκε εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

Η απόφαση φυλάκισης μετετράπη σε κατ' οίκον περιορισμό και η ιταλική αστυνομία παρουσιάστηκε το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας για να συνοδεύσει τον Σαλλούστι στον τόπο κατοικίας του.

Όπως, όμως, είχε ήδη προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός δημοσιογράφος, μόλις μεταφέρθηκε στο σπίτι του, βγήκε για να επιστρέψει στο γραφείο του, στη «Il Giornale».

Οι καραμπινιέροι τον συνέλαβαν, τον μετέφεραν στην φυλακή, και σήμερα αργά το απόγευμα θα δικαστεί για εγκατάλειψη υποχρεωτικού χώρου διαμονής, κατηγορία για την οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

«Θεωρώ απαράδεκτο να στερείται η ελευθερία σε δημοσιογράφο για κάτι που έγραψε στην εφημερίδα του. Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, να ζητηθεί επανόρθωση, αλλά όχι να διαταχθεί φυλάκιση» δήλωσε κατ' επανάληψη ο Σαλλούστι, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη της και η Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων.