Μπερίσα: Bλέπουν τους Αλβανούς ως πολίτες 2ης κατηγορίας

Μπερίσα: Bλέπουν τους Αλβανούς ως πολίτες 2ης κατηγορίας

Τις επικριτικές αναφορές μέσων ενημέρωσης περί ανάπτυξης, εκ μέρους του, εθνικιστικής ρητορικής, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη χώρα, σχολίασε ο Σαλί Μπέρισα.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη προτεραιότητα από το αλβανικό εθνικό ζήτημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το έθνος μας είναι στο επίκεντρο προγραμμάτων εξόντωσης, περισσότερο από κάθε άλλο λαό» εξήγησε ο Σ. Μπερίσα σε συγκέντρωση νεολαίων στα Τίρανα, χθες το βράδυ.

«Οι Αλβανοί σήμερα είναι ελεύθεροι, αλλά η αλβανοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει σαν σύννεφο στην περιοχή των Βαλκανίων. Κάποιοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους Αλβανούς ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας» υποστήριξε ο Αλβανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι Αλβανοί δεν είναι πια διαθέσιμοι να δεχθούν άλλη θέση, εκτός από αυτή των ελεύθερων πολίτων, όπου και αν ζουν στα πάτρια εδάφη τους. Οι Αλβανοί σήμερα είναι πιο ενωμένοι από ποτέ. Κάθε σπιθαμή αλβανικού εδάφους, είναι έδαφος στην εθνική συνείδηση του κάθε Αλβανού» είπε σε έντονο ύφος.