Σκίτσο του Ραφαέλ πωλήθηκε 29,7 εκατ. λίρες

Σκίτσο του Ραφαέλ πωλήθηκε 29,7 εκατ. λίρες

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η τιμή στην οποία πωλήθηκε ένα από τα σημαντικότερα σκίτσα του αναγεννησιακού ζωγράφου Ραφαέλ σε δημοπρασία του οίκου Σάουθμπις.

Το σκίτσο «Head of an Apostle» πωλήθηκε για 29,7 εκατομμύρια βρετανικές λίρες (πάνω από 35 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για το προσχέδιο μιας από τις φιγούρες που είχε ζωγραφίσει ο Ιταλός στον τελευταίο του πίνακα με τίτλο «Transfiguration», ο οποίος εκτίθεται στο Μουσείο του Βατικανού στη Ρώμη.

Οι αρχικές εκτιμήσεις του οίκου ήταν ότι το σκίτσο δεν θα ξεπερνούσε τις 15 εκατομμύρια λίρες, αλλά προς μεγάλη έκπληξη όλων το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε.

Με διαστάσεις 38 επί 28 εκατοστά, το σκίτσο που έχει ζωγραφιστεί με μαύρη κιμωλία, παρουσιάστηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον ανθρώπων κυρίως από την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον οίκο, μόνο δύο ακόμα παρόμοια σχέδια του Ραφαέλ έχουν δημοπρατηθεί τα τελευταία 50 χρόνια. Το «Head of a Muse» πωλήθηκε το 2009 προς 29,2 εκατομμύρια λίρες από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός ο απολογισμός του τυφώνα Μπόπα