Βίντεο: Οι Γάλλοι φοβούνται πως θα γίνουν λευκή μειονότητα

Βίντεο: Οι Γάλλοι φοβούνται πως θα γίνουν λευκή μειονότητα

Οι λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει όλη την Ευρώπη δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά κι άλλες χώρες.

Η ραγδαία αύξηση των αλλοδαπών σε πρωτεύουσες της Ευρώπης έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Στη Γαλλία, οι πολίτες, όπως λένε στο ρεπορτάζ του RT , φοβούνται πως θα καταντήσουν στην λευκή μειονότητα.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως είναι ανεξέλεγκτη η βία και αντι-λευκός ρατσισμός από τους αλλοδαπούς.

Διαβάστε μερικά βασικά σημεία του βίντεο

- Οι αλλοδαποί που για καιρό ζούσαν αρμονικά με τους ντόπιους τώρα γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Ενοχοποιούν του Γάλλους για την έλλειψη ευκαιριών και τη χαμηλή ποιότητα ζωής.

- Η αγορά είναι πάντα γεμάτη το Σάββατο και βλέποντάς την θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι είστε στη Βηρυτό ή την Τεχεράνη και όχι στη γαλλική πρωτεύουσα. Αυτή η περιοχή του Παρισιού είναι σε κοντινή απόσταση από τον διάσημο Πύργο του Άιφελ, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί αυτό πριν από είκοσι χρόνια. Ο γαλλικός πληθυσμός γίνεται μια μειονότητα που μειώνεται συνεχώς.

 - Αυτός ο άνθρωπος ήρθε από το Πακιστάν σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, αλλά δεν βρήκε το Ελντοράντο. «Δεν έχω καμία πραγματική δουλειά εδώ, δεν δουλεύω εδώ .... Γιατί; - Γιατί; επειδή δεν μιλώ γαλλικά.  Υπάρχει μεγάλη ανεργία στη Γαλλία και οι ίδιοι οι Γάλλοι αγωνίζονται για να βρουν δουλειά. Πώς λοιπόν μπορούν να δώσουν σε εμάς; "

 - Και αυτό είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα. Ένας άνεργος πληθυσμός μεταναστών γίνεται ολοένα και πιο επιθετικός απέναντι στους Γάλλους, που πιστεύουν ότι είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων τους.

 - Έχουμε ένα αντι-λευκό ρατσισμό, όπως λέει ο Tarik Yildiz ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με το θέμα. Νομίζω ότι υπάρχει μια πραγματική έλλειψη εξουσίας σε αυτά τα προβληματικά προάστια.  Δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί, οι εγκληματίες δεν τιμωρούνται αμέσως. Η βία είναι διαδεδομένη στα σχολεία. Είναι κυρίως προσβολές. Πολλές φιλονικίες συμβαίνουν στα σχολείο ή στις γειτονιές μεταξύ γειτόνων και μερικές φορές καταλήγουν σε καυγά. Αλλά συχνά το πράγμα πάει πέρα από την λεκτική βία. Η πρόσφατη δολοφονία ενός εφήβου από τον Άραβα συμμαθητή του είναι ένα μόνο παράδειγμα μεταξύ άλλων. Έρευνα εφημερίδας αποκάλυψε ότι οι λευκοί στα γκέτο φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους με το μετρό τη νύχτα.

 - Ο Cyril Bozonnet είπε ότι η επιθετικότητα μεταξύ των νέων μεταναστών στην γειτονιά όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του είναι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να ενταχθεί στο Εθνικό Μέτωπο, το εθνικιστικό κόμμα. «Την ώρα που κολλάω κάποιες πολιτικές αφίσες, ακούω θορυβώδη αυτοκίνητα που μας περιβάλλουν με Άραβες που μας λένε «Α, νόμιζα ότι ήταν η αστυνομία. Δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Ενδιαφέρονται για τα έσοδα από το εμπόριο των ναρκωτικών.  Υπάρχουν χιλιάδες γειτονιές στη Γαλλία όπου το γαλλικό δίκαιο δεν ισχύει πλέον.

  Παρά τις ανησυχίες, οι αρχές κάνουν σαν να μην υπάρχει το πρόβλημα. Αλλά με την αυξημένη επιθετικότητα πολλοί Παριζιάνοι αναρωτιούνται πότε οι αρχές θα ανοίξουν τα μάτια τους σε αυτό που βλέπουν ως μια ανησυχητική τάση

ΑΠΟΔΟΣΗ: Κόκκινος Ουρανός

Video 1

Βίντεο: Οι Γάλλοι φοβούνται πως θα γίνουν λευκή μειονότητα