Ικανότεροι οικονόμοι αποδεικνύονται οι ομοφυλόφιλοι

Ικανότεροι οικονόμοι αποδεικνύονται οι ομοφυλόφιλοι

Έρευνα της αμερικανικής εταιρείας «Prudential» που αφορά σε ομοφυλόφιλους,  και τρανσέξουαλ στην Αμερική και η οποία είχε δείγμα 1000 ανθρώπους αποκάλυψε πως εκείνοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, ξοδεύουν λιγότερα, ενώ είναι καλύτερα προετοιμασμένοι όταν βγουν στη σύνταξη.

Όσοι κλήθηκαν να απαντήσουν είχαν αρκετά υψηλότερα ετήσια εισοδήματα (61.500 χιλιάδες δολάρια, με το μέσο εισόδημα να ανέρχεται στις 50.054 χιλιάδες), διατηρούσαν χρέος μικρότερο κατά 4.000 χιλιάδες δολάρια από το χρέος του μέσου Αμερικανού, ενώ αποταμίευαν 6.000 δολάρια περισσότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα έχουν ακόμα καλύτερες προοπτικές στο να βρουν εργασία, με το μέσο όρο ανεργίας μεταξύ τους να κυμαίνεται στο 7%, έναντι 7.9% του συνόλου των Αμερικανών πολιτών.

Η Μισέλ Μέγιερ-Σιπ, διευθύνων σύμβουλος της «Prudential», διευκρίνισε πως αυτό μπορεί να οφείλεται διάφορους λόγους. Αρχικά, συμβαίνει τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες να έχουν καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης, κατέχοντας τουλάχιστον ένα πτυχίο, που τους δίνει καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες, καθώς και τείνουν να κατοικούν σε ακριβότερες περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την Μέγιερ-Σιπ, η αβεβαιότητα για το μέλλον των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην κοινωνία τους ωθεί στο να είναι πιο εγκρατείς με τα χρήματα τους και να σχεδιάζουν το μέλλον τους με πιο σώφρονα τρόπο σκέψης. Σύμφωνα με την έρευνα, στις ηλικίες 55-68, δηλαδή λίγο πριν τη συνταξιοδότηση τους, αποταμιεύουν χρήματα από τη μισθοδοσία τους σε ποσοστό 65%, έναντι 53% του υπόλοιπου πληθυσμού. Παρόλα αυτά, μόλις το 14% νιώθει ασφαλές με την αποταμίευση που κάνει, ενώ αντίθετα για τον υπόλοιπο πληθυσμό το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 29%.