Απαγορεύουν στις γυναίκες να μιλούν στο κινητό!

Απαγορεύουν στις γυναίκες να μιλούν στο κινητό!

Τη χρήση κινητών τηλεφώνων απαγόρευσε στις γυναίκες, το συμβούλιο ενός χωριού στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας λέγοντας ότι αυτά «διαφθείρουν το κοινωνικό περιβάλλον» κάνοντάς τις να εγκαταλείπουν τους συζύγους τους, μία απόφαση που προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες από ακτιβιστές.

Εκτός από την απαγόρευση, το συμβούλιο του χωριού Σουντερμπάρι, μία περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, ανατολικά της Πατνά, πρωτεύουσας του Μπιχάρ, θα επιβάλει εφεξής πρόστιμο 180 δολαρίων σε όποιο κορίτσι μιλά στο κινητό στο δρόμο. Οι παντρεμένες γυναίκες θα καλούνται να πληρώσουν 36,60 δολάρια.

Όπως υποστηρίζει ο Μανουβάρ Αλάμ, επικεφαλής της νεοσυσταθείσας επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του μέτρου, τους τελευταίους μερικούς μήνες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εξωσυζυγικών σχέσεων και τουλάχιστον έξι γυναίκες και κορίτσια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Αντίθετα, ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Ισλάμ δήλωσε ότι είναι "απογοητευτικό" να αδιαφορεί το συμβούλιο του χωριού για τα πολλά πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων και να επιβάλλει αυτή την απαγόρευση για έναν μόνο λόγο.

«Θέλω το κάθε κορίτσι να έχει κινητό ώστε να μπορεί να τηλεφωνήσει σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του αν έχει πρόβλημα», λέει ο ίδιος.