«Κόβεται» η παροχή φυσικού αερίου από την Αίγυπτο

Για μια εβδομάδα θα διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από την Αίγυπτο στην Ιορδανία μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε αιγυπτιακό αγωγό...

Για μια εβδομάδα θα διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από την Αίγυπτο στην Ιορδανία μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε αιγυπτιακό αγωγό φυσικού αερίου στο βόρειο Σινά, ο οποίος τροφοδοτεί το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Ο επικεφαλής της ιορδανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Γάλεμπ αλ Μααμπάρα δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η αιγυπτιακή πλευρά ενημέρωσε το Αμάν ότι η διακοπή στην προμήθεια φυσικού αερίου αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα έως ότου επισκευαστεί ο αγωγός.

Παράλληλα ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι το Ισραήλ αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την εισαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου μετά την επίθεση σε αγωγό φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Υποδομών Ούζι Λαντάου και άλλους αξιωματούχους της ασφάλειας, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές στον υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 100 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου μεταφέρεται το φυσικό αέριο από το Αλ Αρίς, στην Αίγυπτο, στο ισραηλινό λιμάνι Ασκελόν, κοντά στο Τελ Αβίβ.