Αυτός είναι ο αντίπαλος της Μέρκελ

Αυτός είναι ο αντίπαλος της Μέρκελ

Ο Πέερ Στάινμπρουκ επιλέχθηκε σήμερα από το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα(SPD) για να αντιμετωπίσει την Άνγκελα Μέρκελ στις επόμενες εκλογές για την Καγκελαρία.

Η επιλογή του Στάινμπρουκ έγινε στη διάρκεια συνεδρίου του κόμματος, όπου οι 600 συμμετέχοντες τον υπερψήφισαν με ποσοστό 93,45%.

Στην ομιλία του ο 65χρονος οικονομολόγος υπογράμμισε τις διαφορές του με την νυν καγκελάριο, τονίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα για αλλαγή».

«Δεν επιθυμώ απλώς μια μερική αλλαγή στη διακυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στην καθιέρωση ενός κατώτατου μισθού, στην επιβολή ποσοστώσεων για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις, στην υιοθέτηση φορολογικών δικαιωμάτων για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και στην επίτευξη μεγαλύτερης ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και της οικογενειακής ζωής.

Σημείωνεται ότι το SPD επιθυμεί να αυξηθεί η φορολογία για τα πλούσια εισοδήματα, κάτι στο οποίο είναι αντίθετοι οι Χριστιανοδημοκράτες

«Η οικονομική κρίση έδειξε ότι τα πράγματα έχουν χάσει την ισορροπία τους τόσο στη Γερμανία, όσο στην Ευρώπη και την κοινωνία μας», δήλωσε. «Χρειαζόμαστε περισσότερο 'εμείς' και λιγότερο 'εγώ'», υπογράμμισε ο υποψήφιος του SPD, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να δώσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους τη δυνατότητα να επιλέξουν την κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα.

Η υποψηφιότητά του έρχεται ωστόσο σε μια ταραγμένη περίοδο, κυρίως εξαιτίας του σκανδάλου που προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει 1,25 εκατ. ευρώ από την εκφώνηση ομιλιών.

Η ομιλία του Στάινμπρουκ, που διήρκησε 100 λεπτά, διακόπηκε για λίγο στην αρχή από μέλη της Greenpeace που κατάφεραν να περάσουν από τον κλοιό της ασφάλειας και να αναρτήσουν ένα πανό στο οποίο είχαν γράψει «Έβγαλες αρκετά φράγκα;».

Παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες στο συνέδριο επευφήμησαν τον Στάινμπρουκ και τον χειροκροτούσαν επί περίπου 10 λεπτά.