Δεκάδες νεκροί στην Ευρώπη λόγω της κακοκαιρίας

Δεκάδες νεκροί στην Ευρώπη λόγω της κακοκαιρίας

Δέκα άνθρωποι πέθαναν αυτό το Σαββατοκύριακο από το κρύο στην Πολωνία, σε ορισμένες περιοχές της οποίας η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες. Σήμερα έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά, εκ των οποίων οι δύο ήταν άστεγοι, ενώ χθες είχαν πεθάνει άλλοι τρεις.

Παράλληλα στην γειτονική Τσεχία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου, ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν την Κυριακή νεκροί, ενώ το Σάββατο βρέθηκε το πτώμα ενός 67χρονου άνδρα κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα στην Σερβία, όπου ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο άνθρωποι πέθαναν στο βόρειο τμήμα της χώρας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ενώ εκατοντάδες χρειάστηκαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων καθώς τα οχήματα στα οποία επέβαιναν είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι.

Ένας άνδρας βρέθηκε σήμερα νεκρός κοντά στο σπίτι του στη βορειοανατολική Σερβία, ενώ άλλος ένας είχε πεθάνει χθες από το κρύο στο σπίτι του, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη Ρουμανία, εξαιτίας των πολύ ισχυρών χιονοπτώσεων έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Τίμις (δυτική Ρουμανία) και Σουτσεάβα (βορειοανατολική). Στις δύο αυτές περιοχές, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, καθώς ακόμη κι αν καθαριστούν οι δρόμοι, το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με αμείωτους ρυθμούς.

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν και τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.