Στην παγίδα της φτώχειας πάνω από 1 στους 4 Ιταλούς

Στην παγίδα της φτώχειας πάνω από 1 στους 4 Ιταλούς

Ιδιαίτερα ανησυχητικά για το βιοτικό επίπεδο των Ιταλών είναι τα στοιχεία του ιταλικού ινστιτούτου στατιστικής την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί σε πολιτικό κυκλώνα, με τον Μόντι να αποχωρεί και τον Μπερλουσκόνι να επιστρέφει.


Σύμφωνα με έκθεση του Istat, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, οπότε και ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου άνοιξε με πτώση 2 μονάδων, το 28,4% των πολιτών κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της προεκλογικής περιόδου.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο παρουσίασε σε ετήσια βάση πτώση 6,2%. Πρόκειται για την δέκατη τέταρτη συνεχόμενη συρρίκνωση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται και στα αρνητικά δεδομένα για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία καθώς τους πρώτους δέκα μήνες του 2012, οι πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 20,1%.

Το ιταλικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπέστη συρρίκνωση 2,4% σε ετήσια βάση.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, από το 2007 μέχρι το 2011, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 15 υπαλλήλους αντιμετώπισαν συνολική αύξηση των φόρων 7.000 ευρώ στην περιφέρεια του Μιλάνου και 4.500 χιλιάδων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.