Ο υπουργός πλήρωσε τα νεύρα του με την «καρέκλα»

Ο υπουργός πλήρωσε τα νεύρα του με την «καρέκλα»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εργασίας του Περού Χοσέ Βιγιένα έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε, όταν δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο που τον έδειχνε να επιτίθεται φραστικά και σωματικά εναντίον μίας εργαζομένης σε αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της πόλης Αρεκίπα.

Ο υπουργός αντικαταστάθηκε αμέσως από την δικηγόρο Τερέσα Λάος, η οποία ορκίσθηκε σήμερα το απόγευμα στη διάρκεια σύντομης τελετής στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία και του προέδρου Ογιάντα Ουμάλα.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε προ δεκαημέρου στο αεροδρόμιο της Αρεκίπα, όπου ο υπουργός έχασε την ψυχραιμία του όταν το προσωπικό της εταιρείας LAN αρνήθηκε να τον αφήσει να επιβιβασθεί στην πτήση με προορισμό τη Λίμα, που μόλις επρόκειτο να απογειωθεί.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, εμφανίζεται ο υπουργός να ωρύεται, βρίζοντας και απειλώντας με απόλυση τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας -ένας εκ των οποίων τον απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο- και να σπρώχνει μία νεαρή υπάλληλο με ιδιαίτερη βιαιότητα.

Η παθούσα, Άνα Λουσία Ράμος, αρχικά είχε ασκήσει μήνυση, την οποία στη συνέχεια απέσυρε διότι όπως εξήγησε «ζούμε σε μία χώρα όπου επιβάλλεται ο νόμος του ισχυρότερου, αυτού που κρατά την εξουσία, μία εξουσία που του δίνει την έπαρση να πιστεύει πως οι υπόλοιποι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από αυτόν».

Σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό -που της χορηγούσε τριήμερη αναρρωτική άδεια- η 24χρονη υπάλληλος «έφερε εκχυμώσεις στο δεξιό της βραχίονα» εξαιτίας της επίθεσης.

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «παρεξήγηση», ενώ προηγουμένως είχε αρνηθεί εντελώς ότι είχε προκαλέσει το επεισόδιο.