Αίγυπτος: Ξεκινούν συνομιλίες με θέμα την εθνική ενότητα της χώρας

Αίγυπτος: Ξεκινούν συνομιλίες με θέμα την εθνική ενότητα της χώρας

Ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, θα φιλοξενήσει τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την σήμερα (Τετάρτη), στο πλαίσιο των συνομιλιών με θέμα την εθνική ενότητα της χώρας.

Από τη συνάντηση, επιδιώκετε να βρεθεί μια λύση για την αυξανόμενη πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη πιο πολυπληθή χώρα του αραβικού κόσμου.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 (ώρα Ελλάδος), μετά από έκκληση του Αιγυπτίου υπουργού Άμυνας και διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, για διάλογο μεταξύ της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κύμα διαμαρτυριών που έχει ξεσπάσει από τη στιγμή που ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε την ανάθεση περισσοτέρων εξουσιών στον εαυτό του, στις 22 Νοεμβρίου.

«Δεν πρόκειται να μιλήσουμε για την πολιτική, ούτε για το δημοψήφισμα. Αύριο θα καθίσουμε να συζητήσουμε μαζί ως Αιγύπτιοι», δήλωσε ο αλ-Σίσι την Τρίτη.

Στο μεταξύ, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιήσει σύσκεψη ώστε να ληφθεί μια απόφαση για το αν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.