Ν. Κάμερον: «Όχι στις φοροελαφρύνσεις»

Ο Ντέϊβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο μεγάλων...

Ο Ντέϊβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο μεγάλων φοροελαφρύνσεων στον προϋπολογισμό του ερχόμενου μηνός, με συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα, επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει προσηλωμένος στο στόχο της μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Το Συντηρητικό κόμμα του Κάμερον και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες εταίροι του στην κυβέρνηση, έχουν διαμορφώσει ένα πενταετές πρόγραμμα, που σχεδόν εξαφανίζει το έλλειμμα της Βρετανίας και το οποίο έθεσαν σε εφαρμογή, με έναν έκτακτο προϋπολογισμό, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο φόρος από τις πωλήσεις αυξήθηκε από την αρχή του χρόνου, ενώ αύξηση εσόδων για το κράτος θα προκύψει τον Απρίλιο και από την αύξηση της φορολόγησης των μισθωτών.
Αρκετοί από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος κατηγορούν τον Κάμερον γιατί δεν έλαβε δεσμεύσεις για περιστολή της φορολόγησης τα επόμενα χρόνια.

«Και εγώ θα ήθελα να δω περικοπές στους φόρους. Είμαι και εγώ ένας παραδοσιακός Τόρι-Συντηρητικός, που πιστεύει στις μειώσεις της φορολογίας, αλλά όταν δανείζεσαι τι 11% του ΑΕΠ, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσεις σε σχέδια σοβαρών περτικοπών φόρων», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ.

Συμπλήρωσε δε ότι, όπως δεν είναι σωστό να λέμε ότι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα με περιστολή δαπανών, έτσι θα κάνουμε τα πράγματα χειρότερα ξανά, αν περικόψουμε τα έσοδα από τους φόρους.

Άλλο δημοσίευμα, Κυριακάτικης έκδοσης, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, προσανατολίζεται στη μείωση των φοροελαφρύνσεων για τους Βρετανούς που διαμένουν στη χώρα, αλλά παρουσιάζουν ως βασική πηγή εσόδων τους, επιχειρήσεις στο εξωτερικό.