Αυξάνονται τα θύματα από τις διαδηλώσεις στην Αλβανία

Αλβανός αντικυβερνητικός διαδηλωτής, που πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του πριν από 15 ημέρες, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο..

Αλβανός αντικυβερνητικός διαδηλωτής, που πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του πριν από 15 ημέρες, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Τουρκίας, ανεβάζοντας στους τέσσερις, συνολικά, τους νεκρούς στις τάξεις της αντιπολίτευσης που διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης Μπερίσα.


Νεκρός είναι ο 36χρονος Αλεκς Νίκα, που παρέμεινε σε κώμα μετά από το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του. Δεν πρόλαβε να εγχειριστεί στο τουρκικό νοσοκομείο, όπως διευκρινίστηκε από έναν δικηγόρο της αντιπολίτευσης, τον Τζιοβαλίν Καντέλι.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντρ Αρβίζου, εξέφρασε "ανησυχία για το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ της κυβέρνησης της Γενικής Εισαγγελίας και της Προεδρίας", σύμφωνα με την αλβανόφωνη εκπομπή της "Φωνής της Αμερικής", σήμερα. Ο ίδιος προέβλεψε ότι "με τον καιρό τα παρόντα προβλήματα θα εξομαλυνθούν, με τρόπο δημοκρατικό", ενώ δεν συμφώνησε με την άποψη, ότι "η Αλβανία έχει αποτύχει ως κράτος".


Το θέμα των θανάτων διαδηλωτών κατά τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μάλιστα αυτήν της 21ης Ιανουαρίου, έχει ήδη αναλάβει να εξετάσει, προκειμένου να εκδώσει εν συνεχεία το πόρισμά της, μία επιτροπή από συμπολιτευόμενους βουλευτές.