Και ο πρωθυπουργός του Ιρακ δεν πάει για τρίτη θητεία

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μάλικι, αποσαφήνισε, σήμερα, ότι δεν σχεδιάζει και μία τρίτη θητεία στο αξίωμα, γινόμενος ο τελευταίος...

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μάλικι, αποσαφήνισε, σήμερα, ότι δεν σχεδιάζει και μία τρίτη θητεία στο αξίωμα, γινόμενος ο τελευταίος Αραβας πολιτικός, που θέτει όριο στην ενάσκηση των καθηκόντων του. Ο αλ Μάλικι έγινε γιά δεύτερη φορά πρωθυπουργός του Ιράκ αργά, πέρυσι, μετά από ένα εννέα μηνών πολιτικό αδιέξοδο, ενώ πρώτη φορά έγινε πρωθυπουργός του Ιράκ στη διάρκεια του 2006.

Eπίσης, ο ιρακινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι περικόπτονται άμεσα, στο ήμισυ, οι αποδοχές του, "ώστε να υπάρχει μικρότερο χάσμα μεταξύ του μισθού του και του βιοτικού επιπέδου διαφόρων κοινωνικών τάξεων". Tο κόμμα του αλ Μάλικι, "Ντάουα", υποστηρίζει τους διαδηλωτές στην Αίγυπτο και μία ειρηνική λύση στην παρούσα ταραχώδη κατάσταση, εκεί.

Τον Ιανουάριο φέτος, εκδιώχθηκε από την τυνησιακή προεδρία μετά από 23 έτη ο Ζίνε ελ Αμπιντίν μπεν Αλι. Ο Υεμενίτης πρόεδρος, Αλι Αμπντουλάχ Σάλεχ, που κυβερνά από το 1978, αποσαφήνισε προ ημερών ότι όταν λήξει --μέσα στο 2013-- η θητεία του, δεν θα επιδιώξει την ανανέωσή της.

Πηγή: newscode.gr