Αλβανική εφημερίδα Ιλλυρία: Οι Έλληνες επιτέθηκαν στο Σαλί Μπερίσα

Αλβανική εφημερίδα Ιλλυρία: Οι Έλληνες επιτέθηκαν στο Σαλί Μπερίσα

Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο στην Αλβανία, για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Βουλευτές και ανώτεροι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την οργή τους και ξαφνικά εντόπισαν σημαντικά προβλήματα στην αλβανική κυβέρνηση, την αλβανική κοινωνία και τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων μεταξύ τους».

Ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας των Ελλήνων Βουλευτών, όπως του Νικόλαου Χουντή και της Μαριέττα Γιαννάκου ασκήθηκε πίεση εναντίον της Αλβανίας, τονίζοντας το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν θα πρέπει να μιλάει για εδαφικές διεκδικήσεις, για εθνικισμό και να μην αναφέρεται σε ιστορικές αδικίες που έχουν γίνει ή ακόμη και να μην αναφέρει η Αλβανία ότι υπάρχουν Αλβανοί τσάμηδες ή Αρβανίτες στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχουν. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, στην ομιλία της ανέφερε ότι η Αλβανία δεν  έχει ακόμη εκπληρώσει τις προϋποθέσεις των 12 συστάσεων  που έθεσε όσο ως όρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για το λόγο αυτό το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ δεν παρέχει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.

Η Γιαννάκου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στις μειονότητες, όπως της αναγνωρισμένη διεθνώς ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα στο «Ιλλυρία».

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ