Νέα προσπάθεια αυτοπυρπόλησης στην Αλγερία

Ένας νεαρός άνεργος αποπειράθηκε σήμερα το πρωί να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων μπροστά από το υπουργείο Εργασίας...

Ένας νεαρός άνεργος αποπειράθηκε σήμερα το πρωί να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων μπροστά από το υπουργείο Εργασίας της Αλγερίας, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

"Ο νεαρός έριξε πάνω του βενζίνη και προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, αλλά οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον εμποδίσουν", δήλωσε ο Αμίν Μεναντί, ιδρυτικό μέλος της Ειρηνικής Αλγερίας, ενός "αυτόνομου συλλόγου νέων", ο οποίος δημιουργήθηκε στο facebook μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου.

Περίπου 150 άνεργοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας για να καταθέσουν ένα κείμενο με αιτήματα, διευκρίνισε ο Μεναντί.

Στις αρχές Ιανουαρίου 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από τις ταραχές που ξέσπασαν λόγω της ακριβής ζωής στη χώρα.

Έκτοτε τουλάχιστον 9 Αλγερινοί έχουν προσπαθήσει να αυτοπυρποληθούν και τρεις έχουν πεθάνει, προσπαθώντας να μιμηθούν τον νεαρό Τυνήσιο που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, πυροδοτώντας ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης στη γειτονική χώρα.