Βενεζουέλα: Ανακάμπτει αργά αλλά προοδευτικά οΤσάβες

Βενεζουέλα: Ανακάμπτει αργά αλλά προοδευτικά οΤσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακάμπτει «ικανοποιητικά» από τη χειρουργική επέμβαση του που υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Αβάνα για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιλέγκας.

«Η ανάκαμψη είναι αργή αλλά προοδευτική», είπε ο εκ των στενών συνεργατών του Τσάβες.

Ο Βιλέγκας πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος, που ήδη επικοινώνησε με συγγενικά του πρόσωπα, ανταποκρίνεται στη θεραπεία και στέλνει χαιρετισμούς στο λαό της Βενεζουέλας.

Οι πολίτες της χώρας ψηφίζουν την Κυριακή για να εκλέξουν κυβερνήτες και τα κοινοβούλια των 23 ομόσπονδων κρατιδίων. Η κατάσταση της υγείας του 58χρονου Τσάβες, έδωσε αφορμή για διάφορα σενάρια, καθώς η ανάρρωση του θα χρειαστεί αρκετό χρόνο λόγω των «επιπλοκών» κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά και της ασθένειας.

Ο στόχος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος είναι να επιβεβαιώσει τη νίκη του Ούγκο Τσάβες στις 7 Οκτωβρίου στις προεδρικές εκλογές όταν και κατέκτησε το 55% των ψήφων. Πλέον το κόμμα του Τσάβες, θέλει να επεκτείνει τον πολιτικό του έλεγχο και στο τοπικό περιφερειακό επίπεδο, επικρατώντας στις πλούσιες και πυκνοκατοικημένες επαρχίες της Ζούλια στα βορειοδυτικά και της Μιράντα στα βόρεια.