Ταϊλάνδη: Συμπλοκές σε εκδήλωση αυτοκινητοβιομηχανίας

Ταϊλάνδη: Συμπλοκές σε εκδήλωση αυτοκινητοβιομηχανίας

Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συμπλοκής, η οποία προκλήθηκε κατά την απονομή βραβείων σε εκδήλωση που οργάνωσε αυτοκινητοβιομηχανία της Ταϊλάνδης.

Η AutoAlliance Thailand, κοινοπραξία της Ford  Motor Company και της ιαπωνικής Mazda Motor Corporation, οργάνωσε την εκδήλωση για τα 4.000 μέλη του προσωπικού της χθες βράδυ σε εστιατόριο στο Τσονμπούρι, 100 χλμ. νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ.

«Ετρωγαν και έπιναν και πολλοί μέθυσαν. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν κάποιοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια», δήλωσε αστυνομικός, ο οποίος μετέβη στο εστιατόριο μαζί με συναδέλφους του για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Η εφημερίδα Bangkok Post γράφει ότι η συμπλοκή σημειώθηκε στη διάρκεια απονομής βραβείων σε μέλη του προσωπικού της εταιρείας. Δεν έχει γίνει, όμως, γνωστό τί την προκάλεσε.

Μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε χάος καθώς εκτοξεύονταν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, ακούσθηκαν επίσης εκρήξεις και πυροβολισμοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένα εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.