Προβλήματα από τη χιονόπτωση σε Νορβηγία, Δανία και Σουηδία

Προβλήματα από τη χιονόπτωση σε Νορβηγία, Δανία και Σουηδία

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το πυκνό χιόνι που πέφτει στη νοτιοδυτική Νορβηγία, ενώ μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις και στις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες Δανία και Σουηδία.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι νορβηγικές αρχές, περίπου 115 επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Όσλο αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε αυτό εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Οι επιβάτες του τρένου μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε κοινοτικό κέντρο στο Βίγκρεσταντ, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Στάβανγκερ, και από εκεί θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορείο, όταν καθαριστούν οι δρόμοι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων NTB εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των τρένων NSB.

Τα δρομολόγια των τρένων που συνδέουν την πόλη Στάβανγκερ με την Κρίστιανσαντ διακόπηκαν εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία και της διακοπής ρεύματος.

Ενα ακόμη τρένο καθηλώθηκε στην Κρίστιανσαντ και οι 50 επιβάτες του θα μεταφερθούν με λεωφορείο όταν το επιτρέψει ο καιρός.

Την ίδια ώρα, στις γειτονικές Δανία και Σουηδία η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες και οι οδηγοί κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί.

Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Δανίας, Falck, ανακοίνωσε ότι βοήθησε τουλάχιστον 600 οδηγούς, τα οχήματα πολλών από τους οποίους γλίστρησαν στους παγωμένους δρόμους ή εγκλωβίστηκαν στο χιόνι.

Κοντά στην πόλη Λαντσκρόνα της Σουηδίας περίπου 10 οδηγοί πέρασαν πολλές ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους στη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το Σουηδικό Ραδιόφωνο.