Έπιασαν μαθητή που ετοιμαζόταν να σκορπίσει το θάνατο στην Οκλαχόμα

Έπιασαν μαθητή που ετοιμαζόταν να σκορπίσει το θάνατο στην Οκλαχόμα

Την ώρα που ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα σκορπούσε τον τρόμο στο Κονέκτικατ, οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα περνούσαν χειροπέδες σε έναν 18χρονο μαθητή λυκείου που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tulsa World, ο επίδοξος μακελάρης Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες, συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε επίθεση στο σχολείο του.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προσπαθούσε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί.

«Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς», προσθέτει η εφημερίδα.

Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του ότι θα τοποθετούσε βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε όταν θα έφτανε η αστυνομία.

Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο, αλλά παραμένει ασαφές αν όντως είχε στην κατοχή του όπλα.