Να μπλοκάρει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις θέλει ο Μπερλουσκόνι

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση υποστηρικτών του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι...

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση υποστηρικτών του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να προωθήσει άμεσα νόμο που θα περιορίζει την δυνατότητα των εισαγγελέων να δίνουν εντολές για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. «Νομίζω ότι όλοι σας, σηκώνοντας το τηλέφωνο πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι σας παρακολουθούν. Ουδείς έχει την βεβαιότητα ότι τα όσα λέει και διηγείται στην προσωπική του ζωή είναι ασφαλή και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, με ξεκάθαρη παραβίαση της προσωπικής ζωής. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει», πρόσθεσε ο "Καβαλιέρε".

Κατέστησε επίσης σαφές ότι με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι εισαγγελικές παρακολουθήσεις του σταθερού και κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπονται μόνο για αδικήματα που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, την παιδεραστία, τις ανθρωποκτονίες και το οργανωμένο έγκλημα.

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι το μέτρο αυτό συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο "Ρούμπι Γκέϊτ", από την στιγμή που οι δικαστικοί του Μιλάνου, από την αρχή του 2010, είχαν διατάξει την παρακολούθηση των τηλεφώνων αρκετών καλλονών, φίλων και συνεργατών του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σήμερα στο μεταξύ, το λεγόμενο "μωβ κίνημα" που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο με αίτημα την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, διαδήλωσε έξω από την βίλα του Άρκορε, με πανό και κύριο σύνθημα "Dimissioni subito" (Παραίτηση αμέσως). Ο Ιταλός πρωθυπουργός, από τη μεριά του, δήλωσε και πάλι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετή θητεία του, ενώ στενοί του συνεργάτες άφησαν να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να μετονομάσει το κόμμα του "Λαός της Ελευθερίας", σε "Φόρτσα Ιτάλια". Μια επιστροφή, δηλαδή, στην ονομασία που είχε επιλέξει κατά την κάθοδό του στην πολιτική αρένα, το 1994.

πηγή: newscode.gr