Θα φοιτήσουν σε άλλο σχολείο τα παιδιά που επέζησαν από το μακελειό

Θα φοιτήσουν σε άλλο σχολείο τα παιδιά που επέζησαν από το μακελειό

Τα παιδιά που επέζησαν από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν δε θα επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος όταν ξαναρχίσουν τα μαθήματα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αλλά θα φοιτήσουν σε σχολείο μιας γειτονικής πόλης.

Μέχρι παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους οι 436 μαθητές του Σάντι Χουκ, όμως όταν γίνει αυτό θα πρέπει να πάνε σε ένα σχολείο που δε χρησιμοποιείται πια, στο Μονρό και  απέχει 11 χιλιόμετρα νοτίως του Νιουτάουν, όπως δήλωσε η Σχολή Επόπτης Τζάνετ Ρόμπινσον.

«Η πόλη Μονρό πρόσφερε γενναιόδωρα του σχολείο του Τσοκ Χιλ. Οι εγκαταστάσεις αυτές, που δε χρησιμοποιούνται, είναι σε άριστη κατάσταση και θα φιλοξενήσουν όλους τους μαθητές και το προσωπικό του Σάντι Χουκ. Θα είναι έτοιμες μέσα σε λίγες ημέρες» ανέφερε η Ρόμπινσον.

Μάλιστα τα επτά δημόσια σχολεία του Νιουτάουν, όπου φοιτούν 5.100 μαθητές, αλλά και όλα τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα. Αντί για τα μαθήματά τους, τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι.