Πλημμύρισε το διαδίκτυο με ψεύτικες ανακοινώσεις για το μακελειό

Πλημμύρισε το διαδίκτυο με ψεύτικες ανακοινώσεις για το μακελειό

Αυστηρή προειδοποίηση προς το κοινό εξέδωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κονέκτικατ Πολ Βανς, να μην εμπιστεύεται τις "πληροφορίες" που προέρχονται από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι η μοναδική αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης όσον αφορά τις έρευνες που διεξάγονται για το μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν.

«Είναι ένα πρόβλημα για όλους μας. Υπάρχουν λανθασμένες πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βανς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Νιουτάουν.

Ανέφερε ακόμη ότι ορισμένοι χρήστες των μέσων αυτών δηλώνουν ότι είναι ο "δολοφόνος" ενώ άλλοι αναρτούν πληροφορίες υποδυόμενοι τους αστυνομικούς.

«Είναι σαφές: οι πληροφορίες που σχετίζονται με την υπόθεση και τις οποίες θα βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα δεν αναρτήθηκαν από την αστυνομία του Κονέκτικατ ή του Νιουτάουν, δεν δόθηκαν από τις αρχές», τόνισε.

Ο Βανς είπε μάλιστα ότι όσοι διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες διαπράττουν αδίκημα και «θα ληφθούν μέτρα σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο», προειδοποιώντας ότι "θα ασκηθούν διώξεις" σε βάρος αυτών των ατόμων.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να αποκαλύψει τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές για τα κίνητρα του 20χρονου μακελάρη.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και διευκρίνισε ότι έχουν βρεθεί τέσσερα όπλα και όχι τρία, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα. «Θα εξετάσουμε, θα αναλύσουμε τα τέσσερα όπλα. Θα δούμε πότε και πώς χρησιμοποιήθηκαν», σημείωσε.