ΝΤΡΟΠΗ: Έκλεψαν από νοσοκομείο τα δώρα για τα παιδιά

ΝΤΡΟΠΗ: Έκλεψαν από νοσοκομείο τα δώρα για τα παιδιά

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που προορίζονταν για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Λονδίνου Great Ormond Street εκλάπησαν και η βρετανική αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για τον δράστη της κλοπής να επικοινωνήσει μαζί της.


Ωστόσο τα δώρα για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μέσα στο νοσοκομείο αντικαταστάθηκαν αμέσως από ένα γενναιόδωρο ανώνυμο δωρητή, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Τα πακεταρισμένα δώρα, στα οποία περιλαμβάνονταν συσκευές αναπαραγωγής DVD, πολλοί δίσκοι DVD, κονσόλες παιχνιδιών Nintendo, βιντεοπαιγνίδια και άλλου είδους παιγνίδια, προέρχονταν από το φιλανθρωπικό ταμείο του νοσοκομείου και προορίζονταν για τα παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της κλοπής των δώρων, το νοσοκομείο γνωστοποίησε ότι ένας από τους "εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτές του" αντικατέστησε ήδη τα δώρα που εκλάπησαν.

Ωστόσο στο μεταξύ "μας κατέκλυσαν οι γενναιόδωρες προσφορές ιδιωτών και επιχειρήσεων για την αντικατάσταση των αντικειμένων που εκλάπησαν", πρόσθεσε εκπρόσωπος του "Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ", ευχαριστώντας όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο, για την "καλοσύνη" του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δώρα εκλάπησαν μεταξύ της περασμένης Παρασκευής και της Δευτέρας (χθες) από ζώνη του νοσοκομείου η οποία δεν είναι ανοιχτή στο κοινό.

"Το να κλέβει κανείς δώρα που προορίζονται για παιδιά που είναι πολύ άρρωστα για να βρίσκονται στο σπίτι τους τα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένειά τους είναι κάτι το αδιανόητο", σχολίασε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Νιλ Άντερσον.

Ο ίδιος κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την κλοπή αυτή να επικοινωνήσει με την αστυνομία. "Καλώ επίσης αυτόν που τα έκλεψε να αναλογιστεί τις πράξεις του και να ενεργήσει έντιμα, επιστρέφοντας τα δώρα", σημείωσε.