Σκότωσε τη σύζυγό του γιατί υποστήριζε τον Άσαντ

Σκότωσε τη σύζυγό του γιατί υποστήριζε τον Άσαντ

Ένας Σύρος έμπορος σκότωσε τη Ρωσίδα γυναίκα του στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία επειδή εκείνη υπερασπιζόταν με πάθος τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν εξάδελφο του δράστη.


Ο 40χρονος Μοχάμαντ Ο., ιδιοκτήτης ενός καταστήματος ρούχων, πυροβόλησε τρεις φορές τη σύζυγό του μετά από έντονο καυγά μέσα στο σπίτι τους, στην αλ Μαϊσάρ, μια συνοικία στα νοτιοανατολικά της πόλης. "Ο καυγάς ξεκίνησε όταν εκείνος επέκρινε τον Άσαντ ενώ εκείνη τον υπερασπιζόταν. Τα πράγματα έφτασαν στα άκρα και εκείνος την πυροβόλησε", είπε ο εξάδελφος του Μοχάμαντ Ο., Άχμαντ, 30 ετών.

Στη συνέχεια ο συζυγοκτόνος κατέβηκε στο δρόμο και εξήγησε στους περαστικούς ότι η γυναίκα του "τον προκαλούσε συνέχεια εκφράζοντας την υποστήριξή της στον Μπασάρ" και ότι "δεν μπορούσε πλέον να αντέξει τη συμπεριφορά της".

Ο Μοχάμαντ Ο. είχε γνωριστεί με τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στη Ρωσία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Στη συνοικία αυτή δεν υπάρχει αστυνομία και οι αντάρτες δεν συνέλαβαν τον 40χρονο έμπορο. Από τον περασμένο Ιούλιο η πόλη είναι διαιρεμένη σε γειτονιές που ελέγχονται από τους αντάρτες και τομείς όπου διατηρούν ακόμη τον έλεγχο οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.