Δείτε την συγκλονιστική ιστορία της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο

Δείτε την συγκλονιστική ιστορία της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο

Η 39χρονη Valeria Levitin ζυγίζει μόλις 25 κιλά. Θεωρείται ότι είναι η πιο αδύνατη γυναίκα στον κόσμο, καθώς η ίδια έχει υποβάλλει τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες πάσχοντας από ανορεξία.


Η ίδια δημοσιοποίησε την ιστορία της καθώς ήθελε με τον τρόπο της να βοηθήσει όσα κορίτσια πάσχουν από ανορεξία. Πιστεύει ότι η σκελετωμένη φιγούρα της θα τις «ξυπνήσει» και δε θα αποζητούν με κάθε τρόπο να αδυνατίσουν... ως εκεί που δεν πάει.

Έχει ύψος 1,72 μέτρα και σύμφωνα με τους ειδικούς θα έπρεπε να ζυγίζει από 57 έως 76 κιλά. Ωστόσο η  γυναίκα ζυγίζει λιγότερο από το μισό του ελάχιστου βάρους που θα έπρεπε να έχει!

Η ρωσικής καταγωγής Valeria που πλέον ζει στο Μονακό ανησυχεί περισσότερο, όπως λέει η ίδια, όχι τόσο για τον εαυτό της όσο για το γεγονός ότι λαμβάνει συνεχώς ηλεκτρονικά μηνύματα από κορίτσια απ' όλον τον κόσμο «απεγνωσμένα να γίνουν σαν κι εκείνη».

«Έχω λάβει emails από νεαρά κορίτσια που θέλουν να τους πω πώς κατάφερα να δείχνω έτσι. Οι περισσότερες δεν είναι πάνω από 20 χρονών και με βλέπουν σαν "πρότυπο". Λένε ότι εμπνέονται από μένα» εξομολογείται.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε να μιλήσει για το πρόβλημά της και να ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της ανορεξίας. «Αρνούμαι να δείξω σε νέα κορίτσια πώς να πεθάνουν».

Η Valeria εμφάνισε τα πρώτα σημάδια διατροφικής διαταραχής όταν ήταν στην εφηβεία. Η ανορεξία την έχει κάνει πολύ μοναχική, καθόλου ελκυστική και «για την ακρίβεια αποκρουστική για τους γύρω μου» λέει.

Η ίδια πιστεύει ότι για την κατάστασή της ευθύνη έχει η μητέρα της, η οποία φοβόταν μήπως η κόρη της γίνει παχύσαρκη όταν μεγαλώσει σαν τους συγγενείς της και της επέβαλλε πρόγραμμα δίαιτας ακόμη κι όταν ήταν μικρό παιδί.

Στα 16 της ζύγιζε 63 κιλά. Τότε μετακόμισε με τους γονείς της στο Σικάγο. Απεγνωσμένη να γίνει αποδεκτή από τους νέους της συμμαθητές, άρχισε να πιστεύει ότι αν έχανε βάρος θα μπορούσε να το πετύχει.

Έτσι άρχισε να ακολουθεί ακόμη πιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, κόβοντας τελείως από το διαιτολόγιό της τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες.

Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένειά της, επειδή είχε «απαγορέψει» από το σώμα της συγκεκριμένες τροφές, πλέον ο οργανισμός της δε μπορεί να τις δεχτεί και να τις «επεξεργαστεί».

Πλέον πιστεύει ότι κανείς ειδικός δε μπορεί να τη βοηθήσει, καθώς δεν έχει καταφέρει να πάρει βάρος με τις συμβουλές τους. Ζει με συμπληρώματα τροφής και προσέχει πάρα πολύ να μην πέσει για να μην τραυματιστεί σοβαρά.

«Θέλω να αντιμετωπίσω την ανορεξία. Δεν έχω παρατήσει τίποτα μέχρι τώρα στη ζωή μου και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα» λέει ακόμη.

Video 1

Δείτε την συγκλονιστική ιστορία της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο