ΚΟΣΜΟΣ

Άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας ζήτησε ο Ομπάμα

Άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας ζήτησε ο Ομπάμα

Συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας ζήτησε από ομάδα υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν ζητά το αργότερο έως τον Ιανουάριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη, σε συνέχεια του μακελειού που διαδραματίστηκε την Παρασκευή σε σχολείο του Κονέκτικατ και κόστισε τη ζωή 27 ανθρώπων, κε των οποίων οι 20 ήταν παιδιά έως 7 ετών, ο Ομπάμα ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων με τη ψήφιση σχετικής νομοθεσίας ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

"Πίεσα το Κογκρέσο να εγκρίνει μέτρα του χρόνου" είπε ο πρόεδρος και τόνισε ότι "το έθνος έχει βαθιά υποχρέωση να σταματήσει την ένοπλη βία".

"Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη βία των όπλων σαν καθημερινότητα. Για να πετύχει αυτή η προσπάθεια θα χρειαστεί η βοήθεια του αμερικανικού λαού", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η μεγάλη πλειοψηφία ακόμα και όσων έχουν όπλα θα ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης της πώλησης όπλων πολεμικού τύπου. "Στοιχηματίζω ότι η ευρεία πλειοψηφία των υπεύθυνων κατόχων όπλων θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες για να σταματήσουμε τους ανεύθυνους κατόχους από το να αποκτούν 'πολεμικά όπλα'", πρόσθεσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε και για το "δημοσιονομικό βάραθρο" και εξέφρασε την επιθυμία του να έχει επέλθει μια συμφωνία για την αποτροπή του πριν τα Χριστούγεννα.