Χ. Κλίντον: Αποχή από τα αεροπλάνα μετά την κατάρρευση

Χ. Κλίντον: Αποχή από τα αεροπλάνα μετά την κατάρρευση

Να απέχει από τα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια καλείται η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας τις τελευταίες 10 ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της η Κλίντον δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλα αεροπορικά ταξίδια ως τα μέσα Ιανουαρίου. Η 65χρονη Κλίντον, αναμένεται πάντως να εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο μετά την ορκωμοσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 20 και 21 Ιανουαρίου.

"Δεδομένης της κατάστασης της υγείας της, οι γιατροί τής συνέστησαν να μην πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδας μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Δεν προβλέπεται κανένα αεροπορικό ταξίδι ως τα μέσα Ιανουαρίου", τονίζει ο Φίλιπ Ρέινς σε επιστολή τους προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνήθως συνοδεύουν την Κλίντον στα ταξίδια της.

Ο Ρέινς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η Χίλαρι Κλίντον υπέστη εγκεφαλική διάσειση όταν, ενώ υπέφερε από σοβαρή ίωση που τής προκάλεσε γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση, λιποθύμησε και έπεσε.

Η Κλίντον ταξιδεύει κατά μέσον όρο δυο φορές την εβδομάδα και τα ταξίδια της, στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, διαρκούν πολλές ημέρες. 'Εχοντας διανύσει αεροπορικώς περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα και έχοντας επισκεφθεί 112 χώρες, η Κλίντον κατέχει το ρεκόρ από όλους τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ.