Για διπλωματικούς σάκους με όπλα κάνει λόγο το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

Για απόπειρα εισαγωγής όπλων κατηγορεί σειρά ξένων πρεσβειών το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα το αιγυπτιακό υπουργείο...

Για απόπειρα εισαγωγής όπλων κατηγορεί σειρά ξένων πρεσβειών το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.


Συγκεκριμένα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε χθες το βράδυ ξένους διπλωμάτες, χωρίς να τούς κατονομάσει, ότι αποπειράθηκαν να εισαγάγουν όπλα στη χώρα.


"Διαπιστώθηκε ότι ορισμένες ξένες πρεσβείες στο Κάιρο αποπειράθηκαν να εισαγάγουν όπλα και συσκευές τηλεπικοινωνιών σε διπλωματικούς σάκους, επικαλούμενες τη διπλωματική ασυλία...Οι αρμόδιες αρχές έχουν το δικαίωμα να κατασχέσουν κάθε συσκευή τηλεπικοινωνιών ή όπλο που χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας στην Αίγυπτο", αναφέρεται στην ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει κάποια πρεσβεία ή να διευκρινίζει για το τι τύπου όπλα πρόκειται.


Σημειώνεται ότι οι πρεσβείες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετές από αυτές συνέστησαν στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, έπειτα από το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρκ.