Καυγάς στη γερμανική κυβέρνηση για το αν ο Θεός είναι αρσενικού γένους

Καυγάς στη γερμανική κυβέρνηση για το αν ο Θεός είναι αρσενικού γένους

Σε... μείζον θέμα για την γερμανική κυβέρνηση έχει αναδειχθεί η διαφωνία για το αν ο Θεός είναι αρσενικός, θηλυκός ή ουδέτερος.


Το ζήτημα γύρω από το φύλο του Θεού απασχόλησε μάλιστα και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι όλων των υπουργείων, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τη συζήτηση για το δημοσιονομικό χρέος της Κύπρου και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Ρωσία.

Επικαλούμενος την Αγία Γραφή, τα έργα του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄και την επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού, εκπρόσωπος της υπουργού Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα». Και συμπλήρωσε: «Εμπιστεύομαι περισσότερο τον ειδικό (τον πάπα) παρά αυτούς που επικρίνουν την υπουργό».

Η 35χρονη Σρέντερ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο «πόσο δύσκολο είναι να μιλάει στην κόρη της για τον Θεό χρησιμοποιώντας το αρσενικό γένος».

«Είναι πολύ απλό: ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Το γένος δεν έχει σημασία», απάντησε η κυρία Σρέντερ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και το ουδέτερο άρθρο.

Το σχόλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως μεταξύ των μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), του κόμματος από το οποίο προέρχεται και η ίδια η Σρέντερ.

Η Κριστίν Χαντερτχάουζερ είπε ότι «έχει μείνει άφωνη από αυτήν την κουταμάρα». Μιλώντας στην εφημερίδα Bild που αφιερώνει μισή σελίδα στην υπόθεση η Χαντερτχάουζερ τόνισε ότι «θεωρεί λυπηρό, στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, να μην προβάλλονται στα παιδιά αυτές οι εικόνες που είναι τόσο σημαντικές για τη φαντασία τους».

«Για εμάς τους Χριστιανούς ο Θεός είναι προφανώς ο πατέρας. Και έτσι πρέπει να μείνει», είπε από την πλευρά του ένας άλλος βουλευτής του κόμματος, ο Νόρμπερτ Γκάις.