Προτείνουν ένοπλους φρουρούς σε όλα τα σχολεία

Προτείνουν ένοπλους φρουρούς σε όλα τα σχολεία

Για «Σχέδιο απόλυτης προστασίας» των μικρών μαθητών μίλησε σήμερα ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) Γουέιν Λαπιέρ «το οποίο θα περιλαμβάνει και την παρουσία ένοπλων αστυνομικών σε όλα τα σχολεία της χώρας».

«Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σταματήσει έναν κακό ένοπλο είναι ένας καλός ένοπλο δήλωσε ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της NRA, του λόμπι που αντιτίθεται σθεναρά στην επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στην οπλοκατοχή.

Οι δηλώσεις του Λαπιέρ έγιναν στην πρώτη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε το λόμπι μετά την επίθεση, την περασμένη εβδομάδα, στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, στο Κονέκτικατ, όπου ένας πάνοπλος 20χρονος σκότωσε 20 παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών και έξι ενήλικες.

Η συνέντευξη Τύπου διαταράχθηκε για μερικά λεπτά όταν διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα και ύψωσαν ένα πανό με τη φράση "Η NRA σκοτώνει τα παιδιά μας».

Ο Λαπιέρ ωστόσο συνέχισε κανονικά την ομιλία του καταγγέλλοντας το ρόλο που διαδραματίζουν στην έκρηξη της βίας οι ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια. «Τα μέσα ενημέρωσης προωθούν τη βία μέσω των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών" ενώ "δαιμονοποιούν" τους νομοταγείς κατόχους όπλων, είπε χαρακτηριστικά. Τάχθηκε επίσης υπέρ της φύλαξης όλων των σχολείων από ένοπλους φρουρούς για να αποφευχθούν νέες τραγωδίες.

"Όταν πρόκειται για τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα, τα αθώα και ευπρόσβλητα μέλη της αμερικανικής οικογένειας, τα παιδιά μας, εμείς ως κοινωνία τα αφήνουμε καθημερινά εντελώς ανυπεράσπιστα. Και τα τέρατα και οι άρπαγες ο ξέρουν και το εκμεταλλεύονται. Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα», εξήγησε.

Η NRA σκοπεύει να οργανώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα βοηθηθούν τα σχολεία να προστατεύουν τους μαθητές τους. «Η NRA θα αφιερώσει όλες τις γνώσεις και τους πόρους της για την ανάπτυξη ενός πρότυπου προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών για κάθε σχολείο που θα το θελήσει», συμπλήρωσε ο Λαπιέρ.

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση για επιβολή περιορισμών στο δικαίωμα της οπλοκατοχής υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε τα όπλα από τους νομοταγείς πολίτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.