ΣΟΚ: Κατέρριψαν ελικόπτερο – Τέσσερις οι νεκροί

ΣΟΚ: Κατέρριψαν ελικόπτερο – Τέσσερις οι νεκροί

Ένα ελικόπτερο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, που πραγματοποιούσε αναγνωριστική αποστολή στην επαρχία Τζόνγκλεϊ του Νοτίου Σουδάν καταρρίφθηκε σήμερα από το στρατό του Νοτίου Σουδάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο Κίραν Ντουάιερ εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι το ελικόπτερο ήταν ρωσικό.

Το πρακτορείο Itar-Tass επικαλέστηκε μια πηγή στη ρωσική πρεσβεία στο Νότιο Σουδάν, η οποία δήλωσε, ότι "σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένα ελικόπτερο Mi-8 που ανήκε στην εταιρεία Nizhnevartovskavia και πραγματοποιούσε αποστολές βάσει συμβολαίου με τον ΟΗΕ κατερρίφθη σήμερα το απόγευμα".

Η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα αποσύρει τα ελικόπτερα και το προσωπικό της που επιχειρούν για λογαριασμό της αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, αφού πρώτα εξέφρασε τους πολύ σοβαρούς φόβους της για τις επιθέσεις σε ελικόπτερα των Ηνωμένων Εθνών εκεί.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν (UNMISS) δημιουργήθηκε αφότου το Νότιο Σουδάν αποσχίστηκε από το Σουδάν τον Ιούλιο του 2011.