Ιταλία: Το βράδυ η διάλυση Βουλής και Γερουσίας

Ιταλία: Το βράδυ η διάλυση Βουλής και Γερουσίας

Τις διαβουλεύσεις του με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ολοκληρώνει ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά την παραίτηση Μόντι και το βράδυ αναμένεται να έχει προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας.

Οι εκλογές, ως γνωστόν, θα προκηρυχθούν για τις 24 Φεβρουαρίου.

«Ο Μόντι πρέπει να διατηρήσει ουδέτερη πολιτική στάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» στη Γερουσία, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, μετά τη συνάντηση με τον ιταλό πρόεδρο.

Από τη μεριά του, το προοδευτικό «Δημοκρατικό Κόμμα» ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η χώρα, τώρα, αξίζει να μπει σε μια νέα φάση».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μόντι μπορεί να μην αποφασίσει, τελικά, να πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία.

Το «μυστήριο» σχετικά με τη μελλοντική του πορεία μπορεί να λυθεί αύριο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει, ή και αργότερα, μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Πολλοί υπουργοί του, όμως, σε επαφές με δημοσιογράφους, χθες βράδυ, εξέφραζαν την πεποίθηση ότι «τελικά, δεν πρόκειται να μπει, άμεσα, στον στίβο της πολιτικής». Ίσως για να μην «καεί», σε μια δύσκολη φάση, οξυμένης κομματικής αντιπαράθεσης. Ίσως, όμως, και για να παραμείνει ο ένας από τους κύριους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, που θα εκλεγεί την ερχόμενη 'Ανοιξη.

Δεν έχει ληφθεί, πάντως, καμία οριστική απόφαση και τις ώρες αυτές, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός συνεχίζει να αξιολογεί τα «υπέρ» και τα «κατά» της κρίσιμης αυτής επιλογής.

Διαβάστε επίσης:

Μπερλουσκόνι: Περιμένει Μόντι αλλά παραμένει στην πολιτική σκηνή

Παραιτείται μετά την έγκριση του προϋπολογισμού ο Μάριο Μόντι