Δείτε τι φόρεσαν οι Ισπανοί για την κλήρωση του Γόρδο(pics)

Δείτε τι φόρεσαν οι Ισπανοί για την κλήρωση του Γόρδο(pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκατοντάδες Ισπανοί βρέθηκαν στην κλήρωση του χριστουγεννιάτικου λαχνού που φέτος μοίρασε 2,4 δισ. ευρώ, με την ελπίδα ότι θα έιναι οι τυχεροί!

Με φωσφορίζουσες περούκες ή παράδοξες κι αστείες στολές, εκατοντάδες Ισπανοί παρακολούθησαν την κλήρωση του χριστουγεννιάτικου λαχνού, θέλοντας να ξορκίσουν την οικονομική κρίση και να καρπωθούν τα κέρδη του «γόρδο», σε μία παραδοσιακή τελετή που πλέον έχει γίνει θεσμός στην Ισπανία.

Ολη η χώρα κράτησε την αναπνοή της την ώρα που κληρώνονταν οι τυχεροί αριθμοί, και καθώς δύο παιδιά με τη σχολική φορεσιά τους τραγουδώντας, ανήγγειλαν τον πολυπόθητο αριθμό, που φέτος ήταν το 76058.

Παρά το γεγονός πως φέτος οι Ισπανοί μείωσαν κατά 8% τα έξοδά τους για τους χριστουγεννιάτικους λαχνούς, ξόδευσαν κατά μέσο όρο 52,26 ευρώ ο καθένας τους (έναντι 56,82 το 2011).

«Εγώ ξόδεψα 200 ευρώ, αλλά εάν το μάθει η γυναίκα μου θα με σκοτώσει», δηλώνει ο, ντυμένος σαν κλόουν, 80χρονος συνταξιούχος Ενρίκε, που με μία σύνταξη 900 ευρώ για να συντηρηθούν δύο άτομα, πασχίζουν επίσης να βοηθήσουν και τα εγγόνια τους, των οποίων και οι δύο γονείς είναι άνεργοι. Συνολικά ο ένας στους τέσσερις ενεργούς εργασιακά πολίτες στην Ισπανία βρίσκονται χωρίς δουλειά.

«Αυτή τη χρονιά δεν κέρδισα, αλλά δεν πειράζει. Ήρθαμε εδώ οι παλιόφιλοι για να διασκεδάσουμε και να υποδυθούμε τους κλόουν. Κατά κάποιον τρόπο είναι ένα μέσο για να ξορκίσουμε την κρίση», προσθέτει ο ίδιος.

«Είναι τώρα, τον καιρό της κρίσης, που το λαχείο είναι πολύ σημαντικό. Ποντάρουμε ακόμη περισσότερο κι ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε κάτι», δηλώνει από την πλευρά του ο 31 ετών Όσκαρ Μπινιόν.

Συνολικά 2,466 δισεκ. ευρώ θα μοιρασθούν φέτος στους τυχερούς, έναντι 2,682 δισεκ. το 2011, που αντιστοιχούν στο 70% των συνολικών εσόδων από τη διάθεση του λαχείου, που αποτελεί ένα από τα πιο πλουσιοπάροχα στον κόσμο.

PHOTO GALLERY