Συγκλονιστική εξομολόγηση δασκάλας για το μακελειό στις ΗΠΑ

Συγκλονιστική εξομολόγηση δασκάλας για το μακελειό στις ΗΠΑ

Συγκλονιστική εξομολόγηση λίγες μέρες μετά το μακελειό στις ΗΠΑ.

Μια από τις δασκάλες που επέζησαν του μακελειού στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, όπου σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι οι 20 από αυτούς παιδιά, δήλωσε την Κυριακή ότι ο διευθυντής του σχολείου και δύο μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, έσωσαν τις ζωές πολλών, με την ενέργεια τους να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη και έτσι να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους, ότι ένας ένοπλος ήταν στο σχολικό κτίριο.

Η Μπέκι Βιργκάλα, σύμβουλος ανάγνωσης στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Νιουτάουν, είπε ότι ήταν σε μια συνάντηση με τον διευθυντή, Νταν Χόσπρουγκ, τη σχολική ψυχολόγο, Μέρι Σέρλαχ και άλλους συναδέλφους της, όταν ο ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο στις 14 Δεκεμβρίου.

«Ο Χόσπρουγκ, η Σέρλαχ και η επικεφαλής των εκπαιδευτικών Νάταλι Χάμοντ, βγήκαν από την αίθουσα για να ελέγξουν από πού προέρχεται ο θόρυβος που σε πρώτη φάση δεν ξέραμε ότι ήταν πυροβολισμοί », δήλωσε στο Ρόιτερς η Βιργκάλα μπροστά σε ένα μνημείο, όπου τα ονόματα των θυμάτων είναι γραμμένα πάνω σε ξύλινους αγγέλους.

«Οι τρεις αυτοί που πυροβολήθηκαν φώναξαν.. πίσω ένοπλος μείνετε στη θέσεις σας. Έσωσαν τη ζωή μου και τη ζωή τεσσάρων άλλων που ήταν στη συνάντηση αυτή», είπε.

Ο 47χρονος διευθυντής του σχολείου και η 56χρονη σχολική ψυχολόγος έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του ένοπλου. Η άλλη δασκάλα τραυματίστηκε αλλά επέζησε.