Συνελήφθη γιατί προσέβαλε τον Μωάμεθ μέσω Twitter

Συνελήφθη γιατί προσέβαλε τον Μωάμεθ μέσω Twitter

Ο προοδευτικός Σαουδάραβας συγγραφέας Τούρκι αλ Χάμαντ συνελήφθη και ανακρίνεται για ορισμένα μηνύματα που ανάρτησε στο Twitter τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ, ανέφερε η εφημερίδα al-Jazirah στην ιστοσελίδα της.

 

Πρόσφατα ο αλ Χάμαντ είχε αναρτήσει μια σειρά από μηνύματα τα οποία ορισμένοι θεώρησαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ. "Ο προφήτης μας ήρθε για να ανανεώσει τη θρησκεία του Αβραάμ και τώρα χρειαζόμαστε κάποιον να ανανεώσει τη θρησκεία του Μωάμεθ" ήταν ένα από αυτά τα μηνύματα. Σε άλλο υποστήριζε ότι "Στον αραβικό κόσμο εμφανίζεται ένας νεοναζισμός που αποκαλείται ισλαμισμός αλλά η εποχή του ναζισμού έχει σβήσει από καιρό και ο ήλιος θα λάμψει ξανά".

Ο συγγραφέας επέκρινε επίσης τη Σαουδική Αραβία γιατί απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο. "Ο κόσμος ασχολείται με τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν και εμείς ασχολούμαστε με τις γυναίκες οδηγούς... Ντροπή", έγραψε.

Ο αλ Χάμαντ έχει επικριθεί πολλές φορές στη Σαουδική Αραβία λόγω των προοδευτικών απόψεών του. Το 2006 μάλιστα ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν είχε δηλώσει ότι ο αλ Χάμαντ είναι ένας από τους Άραβες "ελευθερόφρονες" που πρέπει να εκτελεστούν.