Ταχυδρομικά στον Ερντογάν η επιστολή των Τουρκοκυπρίων

Με το ταχυδρομείο θα στείλουν την επιστολή τους στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν οι τουρκοκύπριοι...

Με το ταχυδρομείο θα στείλουν την επιστολή τους στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν οι τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την τουρκική «πρεσβεία» στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Εκπρόσωπος της «πρεσβείας» δεν δέχθηκε να παραλάβει την επιστολή και , όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των συνδικάτων, τους είπε να την στείλουν ταχυδρομικώς.

Από την άλλη μεριά, εκπρόσωπος του συνδικάτου «ΝΤΕΒΙΣ» έκανε λόγο για «φοβερή συσκότιση στην τουρκική κοινή γνώμη και για παραπλανητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν».

«Προσπαθούν να εμποδίσουν τη φωνή μας να ακουστεί στην Τουρκία και αυτό που αναφέρουμε στην επιστολή μας είναι ότι οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου, που ήταν στο συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου, έδειξαν για μια ακόμα φορά τη θέση τους έναντι της στάσης του Τούρκου πρωθυπουργού», δήλωσε.

Ο γραμματέας της συντεχνίας των τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν. Εάν, πρόσθεσε, δεν έφθασαν οι σαράντα χιλιάδες στην πλατεία και θέλουν ογδόντα και εκατό, τις έχουμε και «εάν ο Ερντογάν θέλει καβγά δηλώνουμε και σε αυτόν παρόντες».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε πως είναι καιρός να υπάρξει κοινωνική συναίνεση καθώς, όπως είπε, τα επιχειρήματα όσων διαμαρτύρονται αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική θέση της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμιά ανάμιξη στις κινητοποιήσεις των τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα, όπως έχει ισχυριστεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Yπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η σημερινή διαμαρτυρία των Τουρκοκυπρίων