Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στην γαλλική πρεσβεία στο Μπαγκουί

Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στην γαλλική πρεσβεία στο Μπαγκουί

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, πέταξαν σήμερα αντικείμενα στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Μπαγκουί, έπειτα από καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, για να καταδικάσουν την αδράνεια του Παρισιού ενώπιον της προέλασης ενός συνασπισμού των ανταρτών, ο οποίος έχει κυριεύσει ένα μέρος της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Βρισκόμαστε εδώ στην πρεσβεία της Γαλλίας επειδή η Γαλλία μας είχε αποικίσει. Όμως η Γαλλία έχει την τάση να μας εγκαταλείπει. Δεν χρειαζόμαστε πια την Γαλλία, η Γαλλία δεν έχει παρά να πάρει την πρεσβεία της και να φύγει", δήλωσε μια διαδηλώτρια.

"Η Γαλλία δεν σεβάστηκε την αμυντική σύμβαση ανάμεσα σε αυτήν και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Καταδικάζουμε την στάση αυτήν", δήλωσε παράλληλα ένας φοιτητής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Κατά την διαδήλωση πολλοί νέοι πέταξαν αντικείμενα στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, προκαλώντας την θραύση μερικών τζαμιών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.