Φονικές πλημμύρες στη Βαγδάτη - Οι χειρότερες των 30 τελευταίων ετών

Φονικές πλημμύρες στη Βαγδάτη - Οι χειρότερες των 30 τελευταίων ετών

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σφοδρότερη βροχόπτωση της 30ετίας που σημειώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη.

Η κυβέρνηση κήρυξε τελικά κατ' ανάγκην τη σημερινή μέρα «αργία» λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας. Φυσικά, η εμπορική κίνηση ελαχιστοποιήθηκε.

Η κυκλοφορία των πεζών δυσχεραίνεται πολύ, δεδομένου ότι η στάθμη του βρόχινου νερού σε αρκετά σημεία, με κλίση, έχει πλησιάσει και τα 15 εκατοστά.

Ενδεικτικά, στο βορειοανατολικό τομέα, έχει πλημμυρίσει όλο το νοσοκομείο Φατιμά-αλ Ζάχρα της σιίτικης συνοικίας Σαντρ Σίτι. Ασθενείς, χρειάστηκαν σήμερα ένα ολόκληρο δίωρο για να προσεγγίσουν, με πολύ κόπο, τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Πολύ κοντά, απ τους πέντε ενοίκους ενός σπιτιού που κατά τη διάρκεια της νύκτας μέσα στην ατέρμονη πυκνή βροχόπτωση κατέρρευσε, οι τέσσερις (δύο άντρες, δύο γυναίκες) δεν επέζησαν και μόνον μια γυναίκα τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Αναρίθμητες οι πλημμυρισμένες κατοικίες, τα καταστήματα.

Υπολογίστηκε μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ότι, τις τελευταίες 24 ώρες έπεσαν στη Βαγδάτη 67,5 χιλιοστόμετρα βροχής--κάτι χωρίς προηγούμενο τα 30 τελευταία έτη.