Στην εντατική ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Στην εντατική ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος νοσηλεύεται για περισσότερο από ένα μήνα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Είχε μια σειρά από επιπλοκές που τον οδήγησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση λόγω του επίμονου πυρετού που τον ταλαιπωρεί», δήλωσε ο Τζιμ Μακ Γκραθ, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου.

«Έχει πλήρη αίσθηση και ήταν σε διάθεση να αστειευτεί με τον γιατρό του», προσέθεσε.

Ο 88χρονος Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, εισήχθη στο νοσοκομείο για πρώτη φορά εξαιτίας βρογχίτιδας, στις 7 Νοεμβρίου και παρέμεινε για νοσηλεία επί δώδεκα ημέρες. Κάποιες επιπλοκές στην υγεία του τον οδήγησαν εκ νέου για νοσηλεία στις 23 Νοεμβρίου. Ο εκπρόσωπός του είπε ότι οι γιατροί του, είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι» και ότι το πρόβλημα του πατέρα Μπους είναι «υπό έλεγχο».

Ο πρώην πρόεδρος νοσηλεύεται στο Χιούστον του Τέξας και πέρασε τα Χριστούγεννα μαζί με τη σύζυγό του Μπάρμπαρα και τον ένα από τους γιους του, τον Νιλ Μπους.

Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους είχε μακρά σταδιοδρομία στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Ήταν αντιπρόεδρος επί Ρόναλντ Ρέιγκαν και διατέλεσε πρόεδρος από το 1989 έως το 1993. Είναι επίσης πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, ο οποίος κατείχε το αξίωμα από το 2001 έως το 2009.