ΚΟΣΜΟΣ

Το Corpus Christi προκαλεί αντιδράσεις και στη Βρετανία

Το Corpus Christi προκαλεί αντιδράσεις και στη Βρετανία

Τι κοινό έχει η ταινία «Batman: The Dark Knight» με το θεατρικό Corpus Christi;

Για τα δύο αυτά έργα το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Ταινιών (BBFC) έχει δεχτεί τις περισσότερες διαμαρτυρίες. Στην πρώτη θέση με τις περισσότερες καταγγελίες της τελευταίας δεκαετίας βρίσκεται με πάνω από 300 η ταινία του 2008 του Μπάτμαν, καθώς αρκετοί Βρετανοί τη βρήκαν πολύ σκοτεινή και βίαια.

Για τη χρονιά που φεύγει όμως τις περισσότερες διαμαρτυρίες συγκέντρωσε μια ταινία που δεν υπάρχει. Αφορμή ήταν μια φημολογία διαδόθηκε στη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία το θεατρικό, που παρουσιάζει τον Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Craig Lapper χαρακτήρισε τις φήμες για το Corpus Christi «απάτη»: «Φέτος, για άγνωστο λόγο, επανήλθαν οι φήμες για μια ταινία με βλάσφημο περιεχόμενο και ο κόσμο ζητούσε από εμάς να την απαγορεύσουμε. Εμείς επαναλαμβάνουμε: η ταινία δεν υπάρχει».

Η ίδια φημολογία, με μεγαλύτερες όμως διαστάσεις, είχε ξεσπάσει στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Φέτος στην Ελλάδα η απόπειρα να ανέβει το θεατρικό έληξε με σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμούς έξω από το θέατρο Χυτήριο.