Θετικά βλέπουν οι Ιταλοί μια παράταξη Μόντι

Θετικά βλέπουν οι Ιταλοί μια παράταξη Μόντι

Ένα ενιαίο, κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο, που θα συμπεριλαμβάνει το όνομά του στον τίτλο, εξετάζει να στηρίξει ο Μάριο Μόντι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Η φημολογία για τις προθέσεις του παραιτηθέντα τεχνοκράτη πρωθυπουργού ενισχύεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά των κεντρώων δυνάμεων που υποστηρίζουν το «πρόγραμμα Μόντι» τις τελευταίες ημέρες σημείωσαν άνοδο πλησιάζοντας το 20%, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε νέα του συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση RAI υποστήριξε ότι σε σχέση με τον Μόντι ο ίδιος είναι «υψηλότερου επιπέδου». Η αντιπαλότητα ανάμεσα στον μεγιστάνα του Τύπου και στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό είναι σκληρή και εντείνεται διαρκώς.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι «η θεραπεία της κυβέρνησης κατά της κρίσης ήταν απόλυτα εσφαλμένη: όπως στο Μεσαίωνα, προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τους ασθενείς με συνεχείς αφαιμάξεις και στο τέλος πέθαιναν».

Τέλος, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι στο θέμα της αμεροληψίας του Μόντι. «Τον σέβομαι απόλυτα. Περιμένω να δω, όμως, αν θα διατηρήσει ή όχι ίσες αποστάσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, διότι ακόμη δεν το έχει ξεκαθαρίσει», δήλωσε.

Η όποια συνεργασία της κεντροαριστεράς με το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο που υποστηρίζει τις θέσεις του Μόντι μπορεί να ανακοινωθεί μόνον μετά τις εκλογές. Σε αυτή την φάση δεν αναμένεται να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις κι όλα δείχνουν ότι ο καθένας θα πορευθεί αυτόνομα.