«Ναι» στους γάμους των ομοφυλοφίλων

«Ναι» στους γάμους των ομοφυλοφίλων

Υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων τάσσεται το 62% των ερωτηθέντων Βρετανών έναντι του 31% που είναι αντίθετοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, μια πλειοψηφία ψηφοφόρων του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος και του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, δύο σχηματισμών που υποστηρίζουν το γάμο των ομοφυλοφίλων, εκφράζονται υπέρ του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, σε ποσοστά 67% και 71% αντιστοίχως.

Στο εξής, οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι είναι πολύ διχασμένοι πάνω στο θέμα αυτό, τάσσονται επίσης στην πλειονότητά τους υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, με 52% υπέρ και 42% κατά. Το Μάρτιο, 50% είχαν ταχθεί υπέρ και 35% κατά.

Η τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο ICM σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων μεταξύ του βρετανικού πληθυσμού από τις 19 ως τις 23 Δεκεμβρίου.

Η δημοσκόπηση που είχε γίνει το Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί και πάλι από το ICM, αλλά για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Telegraph, που πρόσκειται στους συντηρητικούς.

Η βρετανική κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου την πρόθεσή της να υποβάλει στις αρχές του 2013 στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που εγκρίνει τον πολιτικό γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Από το 2005, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούν να επισημοποιούνται στη Βρετανία στο πλαίσιο πολιτικών συμπράξεων.