Η Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να αναρρώνει

Η Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να αναρρώνει

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, μετά από σχεδόν ένα μήνα απουσίας από τις δημόσιες δραστηριότητες εξαιτίας ασθένειας.

«Αναρρώνει στο σπίτι» και θα συνεχίσει την επαγγελματική της δραστηριότητα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ «την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Φίλιπ Ρέινες, με ένα σύντομο e-mail προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πριν από τρεις εβδομάδες ότι η Κλίντον έπασχε από «έναν άσχημο ιό στο στομάχι» που την υποχρέωσε να ακυρώσει την μεγάλη διπλωματική περιοδεία, στο Μαρόκο, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 Δεκεμβρίου, ο Φιλιπ Ρέινες αποκάλυψε ότι η 65χρονη επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε υποστεί «διάσειση» μετά από «λιποθυμία» ως αποτέλεσμα μιας «σοβαρής αφυδάτωσης».

Οι γιατροί τότε την συμβούλευσαν να μην επιστρέψει στα καθήκοντά της πριν από τα «μέσα Ιανουαρίου» αποφεύγοντας τα μεγάλα διπλωματικά ταξίδια.

Τα προβλήματα υγείας προφανώς ήταν αυτά που την απέτρεψαν να παραστεί την περασμένη Παρασκευή στο Λευκό Οίκο, στην επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ομπάμα, του αντικαταστάτη της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γερουσιαστή Τζον Κέρι. Η Χίλαρι Κλιντον θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση της μετά την ορκωμοσία του προέδρου Ομπάμα στα μέσα του Ιανουαρίου και μόλις ο διορισμός του Κέρι επικυρωθεί από τη Γερουσία.