Κατέστρεψαν χώρους κατασκευής βομβών

Κατέστρεψαν χώρους κατασκευής βομβών

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι σκότωσε πέντε «ύποπτους τρομοκράτες» και κατέστρεψε ένα εργαστήριο παραγωγής βομβών και εκρηκτικών υλών την Πέμπτη στη πόλη Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας σε μια περιοχή που δρα ενεργά η ισλαμική αίρεση Μπόκο Χαράμ.

Στο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τουφέκια, καλώδια, τηλεχειριστήριο και διακόπτες για βόμβες καθώς και υλικά εκρήξεων. Στην ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν πέντε τρομοκράτες. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Τουλάχιστον 2.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2009 όταν η οργάνωση Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε την ένοπλη εξέγερσή της κατά της κεντρικής κυβέρνησης Προπύργιο της είναι η πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Στόχος της οργάνωσης είναι η επιβολή του ισλαμικού νόμου της σαρία στη βόρεια Νιγηρία. Η αίρεση θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα στη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου της Αφρικής.

Η οργάνωση δρα στα πρότυπα των Αφγανών Ταλιμπάν και κυρίως εστιάζει τις επιθέσεις της κατά των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς επίσης σε θρησκευτικούς και πολιτικούς στόχους.