Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για την... επιδημία ζόμπι!

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για την... επιδημία ζόμπι!

Μετά τους Αμερικανούς φαίνεται πως η μανία με τα ζόμπι έχει κυριεύσει και τους Βρετανούς με διάφορα δημοσιεύματα να εμφανίζουν την κυβέρνηση έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και μια αποκάλυψη ζόμπι.


Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσιεύει πληροφορίες για τα σχέδια της κυβέρνηση να «βοηθήσει» τη Βρετανία να επιβιώσει από μια πιθανή επιδημία «ζωντανών νεκρών».

Σε περίπτωση μιας αποκάλυψης ζόμπι το Cabinet Office, η υπηρεσία που επωμίζεται τον συντονισμό της κυβέρνησης και των υπουργών, θα αναλάβει τον προγραμματισμό να επαναφέρει τη χώρα στην σωστή κατάσταση.

Το υπουργείο Αμυνας, μάλιστα, αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο υποβοηθώντας, ωστόσο, τις προσπάθειες των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας και όχι να αναλάβει τα ηνία.

Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν από την κυβέρνηση έπειτα από ερώτηση μέσω του προγράμματος Freedom of Information (Ελευθερία της Πληροφορίας) όπου μπορούν ο πολίτες να ζητήσουν διευκρινίσεις για οποιαδήποτε ενέργεια των κρατικών αρχών.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο, καθώς, το 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρίστολ είχε ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια για το πως να προετοιμαστεί κανείς για μια επιδημία ζόμπι.

Η έκθεση παρουσίαζε τέσσερα διαφορετικά στάδια συναγερμού, κατέγραφε τις πόλεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο και έδειχνε και τον... σωστό τρόπο να σκοτώσεις ένα ζόμπι.