ΚΟΣΜΟΣ

Απελπισμένος ένας 40χρονος: Σας παρακαλώ προσλάβετέ με!

Απελπισμένος ένας 40χρονος: Σας παρακαλώ προσλάβετέ με!

H φιγούρα του τραβά σα μαγνήτης το βλέμμα των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο Μ5.

Το βλέμμα του ξεχειλίζει από θλίψη, το πρόσωπό του μοιάζει παγωμένο στο χρόνο που περνά αμείλικτα. Ένα χαρτόνι κρέμεται από το λαιμό του. Λίγες λέξεις αποτυπώνουν την απόγνωσή του «Hire me Please!», «Σας παρακαλώ, προσλάβετέ με!», φωνάζει βουβά ο Robin Norton από το Birmingham της Βρετανίας.

Ένας 40χρονος πτυχιούχος, με μάστερ στην Ιστορία, που έχει στείλει 15.000 βιογραφικά τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθώντας μάταια να βρει δουλειά.

Δεν είχε καμία τύχη κι έτσι αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Να «διαφημίσει» τον εαυτό του, όπως κανείς άλλος.

Εκεί στη μέση του δρόμου, φορώντας την αυτοσχέδια πινακίδα και περνώντας ολόκληρη την ημέρα πηγαίνοντας πάνω κάτω ανάμεσα στα αυτοκίνητα στο Worcestershire.

Ο Robin Norton μιλά στη Daily News και περιγράφει τη δραματική κατάστασή του. «Έστελνα βιογραφικά για 25 διαφορετικές θέσεις εργασίας τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μερικές φορές έχω στείλει και 50 βιογραφικά σε μία εβδομάδα. Δεν τελειώνει ποτέ. Σπάνια μάλιστα μου απαντούν, ούτε καν μου στέλνουν ένα email για να μου πουν ότι έχουν λάβει το βιογραφικό μου και δεν ενδιαφέρονται...»

Καθαριστής, κηπουρός, οικοδόμος, ακόμα και... ποδίατρος! Το μάστερ ιστορίας που έχει ο 40χρονος δε στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθειά του να βρει μια σταθερή δουλειά.

Αποφάσισε να φορέσει το χαρτόνι του ως τελευταία απόπειρα να αποκτήσει δουλειά. «Δεν ήταν εύκολο βήμα, αλλά η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο για εμένα. Νιώθω σωματικά άρρωστος που κάνω κάτι τέτοιο αλλά δεν έχω καμία άλλη επιλογή».

Στη Βρετανία της οικονομικής κρίσης σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας...