Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν

Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν...

Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν ενώ και ένας αφγανός πολίτης έχασε τη ζωή του σε διπλή βομβιστική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσαν το θάνατο των δύο στρατιωτών αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου τους ούτε και για την επίθεση.

Η επίθεση κατά των στρατιωτών έγινε μία ημέρα μετά το θάνατο ενός αμερικανού πολίτη, συμβούλου του κυβερνήτη της περιοχής, και ενός αφγανού μεταφραστή που σκοτώθηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί στο νότιο τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ. Στην επίθεση αυτή τραυματίστηκαν και πέντε άτομα εκ των οποίων δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Επίσης, βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ναναγκαχάρ του Αφγανιστάν, εξερράγη όταν πέρασε πάνω της ένα αστυνομικό όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί.

Μόλις λίγα λεπτά αργότερα μια δεύτερη βόμβα στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα έξω από ένα τζαμί εξερράγη σκοτώνοντας έναν ηλικιωμένο πολίτη.

Τέλος, στην Καμπούλ εξερράγη μία ακόμη βόμβα, που είχε τοποθετηθεί κοντά σε παρκαρισμένο αστυνομικό όχημα, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή σοβαρές ζημιές.