Διακοπές "δωρεά" του Μουμπάρακ για τον Γάλλο πρωθυπουργό

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εξαναγκάστηκε να επιβεβαιώσει σήμερα ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος...

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εξαναγκάστηκε να επιβεβαιώσει σήμερα ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ του διέθεσε ένα αεροσκάφος, όταν πέρασε μαζί με την οικογένειά του τις διακοπές του στην Αίγυπτο, πέρσι τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Φιγιόν, μετά από πίεση, επιβεβαίωσε σε σημερινή ανακοίνωσή του αυτή την πληροφορία, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό «Canar Enchaine», τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα άλλον παρεμφερή πονοκέφαλο, τις περιβόητες διακοπές στην Τυνησία, το ίδιο χρονικό διάστημα με τις διακοπές του κ. Φιγιόν, της επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Μισέλ Αλιό-Μαρί.

Ο γάλλος πρωθυπουργός -με απολογητικό ύφος- αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι δέχτηκε «την πρόταση των αιγυπτιακών αρχών να του χορηγηθεί ένα αεροσκάφος από αυτά που ανήκουν στον κυβερνητικό στόλο αεροσκαφών, για να επισκεφθεί το Ασουάν, το Αμπού Σιμπέλ και διάφορα άλλα αξιοθέατα της χώρας».

Επίσης ο κ. Φιγιόν παραδέχεται ότι πραγματοποίησε και μια μίνι κρουαζιέρα στο Νείλο με δανεισμένο πλοιάριο, επίσης από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία μάλιστα «τον φιλοξένησε» με την οικογένειά του καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών του.